Ремонтират спешно кухнята на ОДЗ „Бако Динчо” в Асеновград

29 хиляди лева за  подмяна на дограмата и подновяване на кухненското оборудване в детското заведение гласуваха днес съветниците на Асеновград. Средствата влизат като допълнителни в капиталовата програма на общината. Цялостен ремонт на „Бако Динчо” е правен през  миналия мандат на кмета Емил Караиванов. Тогава е санирана централната сграда, рехабилитирано е и дворното пространство на детското заведение.

Единодушно съветниците подкрепиха и предложението да се осигурят средства за изработване на работни проекти за подновяване дворовете на двете големи гимназии в града – СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ „Св. Княз Борис I”. Там предстои създаване на паркова архитектура, изграждане на нови и ремонт на съществуващи спортни площадки, допълнително оборудване на класните стаи.

„Това е последният етап от подновяване на двете общински училища, които преди време общината успя да включи в програма за енергийна ефективност ”, каза кметът.

Единственото училище в града,  което все още не е санирано, е ОУ „Христо Ботев”. Пари за него общината ще търси от Националния енергиен фонд, потвърди решението Караиванов.

 

 

 

Подобни статии

Top