Ремонтират улицата с най-много дупки в „Северен“

dupki

Започна ремонтът на улицата с най-много дупки в район „Северен“ – „Средна гора“. 50 хиляди лева ще струва преасфалтирането на отсечката, с която стартира капиталовата програма за тази година на района, съобщи кметът Ральо Ралев.

Още четири големи пътни артерии в северната част на града ще бъдат реконструирани основно, това са Брезовско, Рогошко и Голямоконарско шосе, както и обръщалото на бул. „България“. Ремонтът им ще струва 1,5 милиона лева, съобщи кметът Иван Тотев. Четирите обекта в район „Северен“ са включени в голямата капиталова програма на община Пловдив.

Градоначалникът и районният кмет направиха първа копка на улицата с най-много ями в квартал „Захарна фабрика“ „Средна гора“.

Тук е невъзможно да кърпим, поради това решихме да направим цялостно преасфалтиране. Ще бъде отнет целият горен пласт асфалт, ще се положи основа и ще я преасфалтираме, обясни Ральо Ралев.

След като улицата бъде завършена, строителите ще продължат с ул. „Ян Хус“ и ще се прехвърят в кв. „Гагарин“. „Стягайте се за много първи копки и ленти“, пошегува се Ралев.

Стоян Катрачев и Иванка Джорова живеят от години на улица „Средна гора“.

Ние сме от 1974-та година тук, не е пипана улицата. Тя е най-грозната улица в квартала“, оплака се Иванка Джорова. „Няма здрава кола може би тук, защото тук са детските ясли и детската кухня е тук – всички коли оттук минават, възмутен беше Стоян Катрачев.

Хората са много доволни, че улицата им ще бъде ремонтирана, въпреки временните неуредици – шум и прах, които ги очакват до завършването й. За ремонтите в „Северен“ тази година ще бъдат вложени 636 хиляди лева, като досега от общинския бюджет са отпуснати 200 хиляди, посочи Ралев.

Кметът Иван Тотев се похвали още, че до началото на август ще бъдат готови пътен възел „Скобелева майка“ и мостът на бул. „Васил Априлов“. Подмяната на топлопреносната мрежа бави довършването на моста, а на Скобелева майка ще се прави ляв завой за „Тракия“.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top