Ремонтите в квартал „Беломорски“ пред финал

Реконструкцията на улица „Беломорска“ е на финалната права. В това се увериха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, които днес инспектираха обекта. Основната за квартал „Беломорски“ улица е напълно асфалтирана. В момента се приключва с изграждането на тротоарите и довършителните дейности. През следващата седмица започва работата по изграждане на връзката между улица „Беломорска“ с ул. „Димитър Талев“.

Изцяло асфалтирана вече е и другата улица от този проект – „Родопска“. Стойността на двата обекта е около един милион лева от общинския бюджет.

Районният кмет Борислав Инчев съобщи, че след като приключи изграждането на тротоарите, има готовност заслонът на спирката от градския транспорт на обръщалото на улица „Беломорска“ да бъде подменен и изместен. В момента се подготвя схема, за да може мястото да бъде точно обособено.

Строителните дейности включват разрушаване на старата и изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, подмяна на водопровод, изграждане на канализация и канализационни връзки, трасета за подземни комуникации.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев още веднъж подчерта, че реконструкцията на двете улици е част от политиката за специално отношение към крайните квартали на града. Той съобщи още, че предстои пълно реновиране и на основната улица в квартал „Остромила“.

 

Подобни статии

Top