Ремонтът на пловдивската гара започва от наводнения подлез (СНИМКИ)

IMG_3366

Ремонтът на Централна гара в Пловдив ще започне с дългочаканата реконструкция на подлеза. По думите на хората, които развиват търговия там, новият наемател на обекта ще започне с обновяване на долното ниво, където в момента всички обекти са опразнени.

Обещанията са за подмяна на отводнителната система, както и за нова хидроизолация. След всеки дъжд започва да тече вода от тавана вътре в магазините и вън в коридора и стоката се наводнява.

„След подлеза се говори и за генерален ремонт на чакалните и въобще на цялата гара“, коментираха днес търговците. Някои от тях се надяват това да започне скоро, други пък са съвсем обезверени и вече не вярват на нищо.

Хората, които все още помещават магазини в подлеза, днес отново изгребваха вода с кофи и лопати и попиваха с гъби. Други пък бяха репили просто да затворят помещенията, тъй като според тях да се работи в подобни условия е невъзможно.

Долното ниво на подлеза в момента тъне в пълна разруха. Мокро, мрачно и осеяно с боклуци. Помещенията са опразнени и вандалите и псевдографитърите използват това, за да тестват силата и спрейовете си върху прозорците и вратите им.

На повечето магазини са поставени надписи и указателни табели, които посочват новото местоположение на затворените обекти. Отвсякъде тече и когато пловдивчани минават през подлеза или подтичват или разпъват чадърите си.

Трагично е положението и на горното ниво на Централна гара. Навесите са пропукани и водата тече дори когато не вали дъжд. На много места са поставени кофи, които вече преливат, а висящи кабели дебнат навсякъде.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top