Ремонт! Кръстовището на Пещерско и „В. Априлов“ става кръгово (СНИМКИ И ВИДЕО)

С повече от час и половина закъснение затвориха кръстовището на Пещерско шосе и бул. „Васил Априлов“ днес. От 10.00 ч., за когато бе обявено затварянето, специалисти от Община Пловдив, ОП „Организация и контрол на транспорта“, фирмата-изпълнител, която ще копае за полагане на нов топлопровод и археолози, чакаха представителя на Пътна полиция – инж. Димкин, да разпореди затварянето на двата булеварда и продължението на ул. „Гладстон“.

Около 11:20 затварянето най-накрая започна на етапи, като пътните полицаи затвориха първо бул. „Васил Априлов“ в участъка от кръстовището до бул. „Свобода“. Впоследствие бяха поставени оградни платна и на Пещерско шосе. Въпреки това обаче шофьорите продължаваха да преминават, съвсем по български, заобикаляйки забранителната вертикална маркировка. Накрая бе спряно и движението по ул. „Гладстон“.

Така, в 12.00 ч. шофьорите разбраха как и откъде трябва да преминават.

Оттук нататък в продължение на около месец EVN България Топлофикация ще започне монтажни дейности за полагане на нова топлопреносна мрежа по бул. „Васил Априлов“. Това съобщи офис-мениджърът на фирмата-изпълнител Здравко Кехайов.

150 метра топлопровод ще бъде прекаран, като работата ще продължи около месец. Участъкът е от кръстовището с бул. „Пещерско шосе“ до ул. „Войнишка слава“. Нещата обаче малко ще се забавят заради археологическите проучвания, които трябва да бъдат направени в този участък.

Проектът на EVN България Топлофикация е част от големия проект на Община Пловдив за цялостна реконструкция на бул. „Васил Априлов“. След полагането на топлопровода работата ще продължи с полагане на водопровод, електро- и съобщителни комуникации.

Така кръстовището ще остане затворено поне около 4 месеца. Причината е, че след полагането на комуникационните подземни съоръжения, кръстовището ще бъде преобразувано в кръгово движение. Впоследствие предстои също асфалтиране и маркировка.

Междувременно ОП „Организация и контрол на транспорта“ промени и маршрутите на пет автобусни линии заради ремонта на кръстовището.

Пет рейса с нови маршрути от утре

 

 

Подобни статии

Top