Репартираха пет автомобила в район „Западен“ в Пловдив

Пет стари автомобила бяха репатрирани днес в район „Западен”. Акцията по вдигането на колите се извършва на основание на наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС-та. Те бяха транспортирани до площадката за временно събиране и съхранение, която се намира в близост до КАТ.

Според наредбата на община Пловдив се вдигат коли, които не са в движение и нямат технически преглед през последните две години. Комисията от район „Западен” е установила наличието на старите автомобили и ги е облепила със стикери за премахване. Собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат за скрап.

„При положение, че се появат в предстоящите месеци някъде другате стари автомобили, ще действаме своевременно. Но за момента това са петте автомобила на територията на район „Западен”, които трябва да бъдат вдигнати. Има и още няколко, на които им тече срокът, но може и да бъдат преместени. Затова трябва да изчакаме трите месеца“, заяви кметът на района Димитър Колев.

Съгласно нормативната уредба, след изтичане на 14-дневния срок от репатрирането, непотърсените автомобили ще бъдат разкомплектовани.

Димитър Колев събщи още, че срокът на ремонта на улица „Лерин” се удължава до 8 август. „Удължаването се наложи  защото сменяме водопровода на улицата. Това беше по искане на гражданите и беше много основателно, защото открихме авария. Тя е близо от 5 години, толкова време е имало течове, но не е било предприето нищо, а хората имаха намалено подаване на водата“, допълни районният кмет.

Стойността на ремонта на улица „Лерин” е 155 хиляди лева, които бяха отпуснати за района допълнително от Общинския съвет. Дължината на трасето е 400 метра, като изцяло се подменя асфалтовата настилка.

Дупките ще бъдат запълнени и ще бъдат изградени близо 900 квадратни метра тротоари. Планира се подмяна на бордюрите и поставяне на антипаркинг колчета.

 

Подобни статии

Top