Рестартират проекта за водния цикъл в Асеновград

asgr obshtina

Общинският съвет в Асеновград прие с пълно единодушие предложението на администрацията градът да кандидатства за финансиране пред Оперативна програма „Околна среда“ с проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа, по който ще бъде изградена и пречиствателна станция за отпадни води. Проектът е на стойност 109 милиона лева, като съфинансирането от страна на общината възлиза на 10 милиона.

Предложението на администрацията за водния цикъл бе внесено в Общинския съвет в извънреден порядък снощи. Това се наложи, тъй като в края на миналата година Община Асеновград не получи официално одобрение на проекта си по миналата оперативна програма. Затова проектът претърпя финансова корекция и влезе в категорията на по-малките проекти, които могат да кандидатстват в Оперативната програма „Околна среда” за следващия програмен период.

Корекцията на проекта е около 10 милиона лева, колкото е съфинансирането от общината. В нея няма да бъде включен данъкът добавена стойност, тъй като той не е допустим разход за финансиране по водните проекти, които ще кандидатстват пред оперативната програма.

От администрацията прогнозираха, че ако договорът за изпълнение на водния проект бъде подписан в края на второто тримесечие на 2016-та годиан, то реалните дейности по него ще стартират в средата на годината, т.е. от началото на юли.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top