Рестартираха дело за купуване на гласове в полза на Търев

Пловдивският районен съд даде днес ход на делото за купуване на гласове на местните избори в Пловдив в полза на общинския съветник от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Кирил Търев. То започна отначало, тъй като единият от съдебните заседатели в предишния съдебен състав не може да бъде повече заседател в Пловдив, а другият, се отказа да участва в процеса.  Това наложи повторен избор на заседатели и заради тази процедура делото ще започне отначало.

На днешното заседание подсъдимият Иван Димитров /33/, отказа да даде показания, като посочи, че ще направи това на следващия път. За сметка на това бяха разпитани пак свидетелите, дали показания досега – Саркис Саркисян и Тодор Котов.

В залата бе изслушан запис от тел. 112, на който се обадил свидетелят Тодор Котов. На оператора той казва: „Има купуване на гласове в Пловдив, в кв. „Захарна фабрика“. Котов се представя с името си. Впоследствие пред съда той обясни, че много се ядосал и затова се обадил на 112.

Делото днес бе отложено за допълнителни разпити на свидетели за 19 април.

Припомняме, че това е първото наказателно дело за купуване на гласове на местните избори в Пловдив. То е срещу 33-годишния Иван Димитров, който е обвинен, че е предложил по 30 лева на Саркис Саркисян и Тодор Котов, за да гласуват в полза на Кирил Търев.

Той бе сред съветниците с най-много преференциални гласове на изборите в края на миналата година. 24-годишният съветник получи 1292 преференции и от 8-ма позиция се пренареди до втора в листата на ЗС „Александър Стамболийски”.

 

Подобни статии

Top