Ресторант "Адата" - забравен и потънал в мизерия (СНИМКИ) - DC news

Ресторант „Адата“ – забравен и потънал в мизерия (СНИМКИ)

Ресторант "Адата" забравен и потънал в мизерия

Някогашната гордост на пловдивската бохема –  ресторант „Адата“, разположен на брега на река „Марица“, днес е потънал в мизерия. Сгушена под пречупени клони и късове бетон, постройката смутено напомня, че преди време тук е кипял живот. Към днешна дата обаче гледката е повече от стряскаща – купища боклуци, стени, надраскани с графити и нецензурни послания, мръсотия и влага. Единственият елемент, който подсказва, че тук някога е имало ресторант, е надписът, част от който също е разрушен.

Сградата, или поне остатъците от нея, са сякаш болни от тежка форма на културна проказа, при това остро заразна. Най-стряскащото е, че в близост до постройката постоянно се разхождат деца и любопитството им ги кара да надникнат вътре. А това е опасно, тъй като освен, че боклуците са източник на зарази, стълбите, които водят към подземието на някогашното заведение, се рушат с главоломна скорост.

Празни бутилки от бира, мръсни дрехи, дори овъглен дюшек има днес в бившия ресторант. Паяжините и мухълът са навсякъде и придават още по-зловеща атмосфера. Превръщането на „Адата“ в градска тоалетна е признак не само за отсъстваща култура, но и за жестока деградация на ценности. Чудно е как все още постройката се държи, явно се надява на по-добри времена.

Подобни статии

Top