Ретрограден Меркурий ни влияе от днес

От днес, 5 януари, Меркурий става ретрограден. Какво означава това?

Всяка планета се движи в определена посока. В даден момент обаче тя забавя хода си, сякаш спира, след което започва да се движи в обратна посока. Тогава тя става ретроградна. След определен период от време планетата отново започва да се движи в правилната посока. Когато една планета е ретроградна, дейностите, за които се вярва, че са свързани с нея, не се случват гладко. Забелязват се проблеми. Смята се, че не трябва да се взимат важни решения в съответните сфери, твърдят астролозите.

Меркурий е планетата, свързана с комуникациите във всички форми – устни, писмени, дори компютърни. Свързана е също с покупко-продажбата, както и всякакви официални документи.

Възможно е в период на ретрограден Меркурий да има проблеми с транспортиране на предмети, както и с бизнес пътуванията. По-добре е да сте внимателни с тези сфери и да не взимате важни решения в съответните сфери.

Възможно е в период на ретрограден Меркурий да загубите вещи или да не си спомняте къде сте ги оставили. Не се учудвайте и ако сте разсеяни и допускате грешки, без за това да има ясна причина.

Във всеки период през годината ретроградният Меркурий е в различен зодия, която има своя елемент – вода, огън, въздух или вода. В зависимост от това в кой елемент е, трябва да избирате подхода си към разрешаване на проблемите. Ако е във вашата зодия проблемите за вас ще са по-големи, отколкото при останалите хора.

Ако ретроградният Меркурий е във въздушна зодия. Това означава, че можете да разрешите проблемите си след много дискусии, защото въздушните знаци обичат да обсъждат. Бъдете аналитични и търсете нестандартни решения, базирани на доказателства.

Ако Меркурий е във воден знак, заложете на шестото си чувство. Отново трябва да бъдете добре информирани, но заложете на вътрешното гласче кое е правилното решение.

Ако Меркурий е в огнен елемент, трябва да сте иновативни. Използвайте въображението си и не се страхувайте да рискувате и да използвате нови подходи.

Ако Меркурий е ретрограден в земен знак, трябва да сте практични. Не си позволявайте да опитвате нови неща, придържайте се към изпитани техники. Не харчете твърде много, освен ако не сте убедени че решението ви ще проработи.

През тази година Меркурий ще бъде ретрограден в следните периоди:

5 януари 2016 – 26 януари 2016
28 април 2016 – 22 май 2016
30 август 2016 – 22 септември 2016
19 декември 2016 –   8 януари 2017

Тъй като в първия период ретроградността му е обвързана с въздушен и земен знак, това означава, че за да решите проблемите си, трябва да ги дискутирате. Трябва да се залага на аналитичност, нестандартни решения и интуиция.

Добрата новина е, че тази година няма да има ретроградна Венера. Това означава, че 2016-та ще бъде изключително успешна за личните взаимоотношения. Тя ще е добра за нови запознанства и преминаване на нов етап в отношенията. А тези, които решат да се оженят тази година или имат деца, ще сбъднат желанията си.

Марс обаче ще бъде ретрограден от 17 април до 30 юни и този период ще е предразположен към конфликти. Трябва обаче да осъзнаете, че конфликтът винаги е мотивация, стимул, за да изразите себе си. Така че това време е много важно и не е задължително да се характеризира отрицателно.

По материали от rozali.com, vevesti.bg и 24chasa.bg

 

Подобни статии

Top