Реформаторите искат спиране на търга за къща „Ламартин“

Реформаторите в Пловдив искат спиране на търга за къща Ламартин в Стария град

Да бъде отменен вторият търг за отдаване под наем на къща Ламартин призоваха от Реформаторския блок в Пловдив. Според тях  този въпрос трябеа да бъде решен от следващото правителство, независимо от това от коя политическа сила ще бъде излъчено.

Трябва да се наложи мораториум върху отдаването на къща Ламартин под наем, категорични са от Реформаторския блок. Според тях не е коректно, неуспешно и компрометирано сегашното управление да извършва разпоредителните действия за емблематичния паметник на културата или който и да било друг имот.

Според реформаторите причина да няма кандидати на първи търг е високата цена на наема 1599 лева без ДДС.

Вторият търг за отдаване под наем на къща Ламартин е насрочен за 25 юли и не е редно решенията да се вземат в 12 без пет, коментира Веселин Стойков. Реформаторите са единодушни,че емблематичната къща в Старинен Пловдив трябва да остане на Дружеството на писателите, но не посочиха идеи как те ще могат да я ремонтират, за да придобие тя първоначалния си блясък и как ще я стопансиват след това.

В Пловдив тихомълком се помпят данъчните оценки на жилищата, а оттам се повишават и данък сгради и такса смет. За това алармират от Реформатоеския блок. Според тях при сегашната кризисна ситуация това е недопустимо .

 

Подобни статии

Top