Реформаторите: Ще подкрепим наш или независим кандидат за кмет на Пловдив

Реформаторският блок няма да подкрепи партиен кандидат за кмет на Пловдив. Това заяви депутатът от дясноцентристката коалиция доц.д-р Димитър Шишков, който днес отчете дейността си като народен представител. Представителите на обединението в града под тепетата подчертаха, че ще се обединят около своя кандидатура или ще подкрепят независим кандидат-кмет, който е широко популярен и подкрепен от голяма част от гражданското общество.

Реформаторите винаги са имали категорично присъствие на политическата сцена в Пловдив, посочиха лидерите на обединението. Доказателство за това е доброто представяне на парламентарните избори, обясни депутатът доц. Димитър Шишков. Той беше категоричен, че нагласите в коалицията са блокът да излезе със собствени кандидати и за общински съветници, и за кмет, като за кмет може да бъде подкрепена и друга, непартийна и широко популярна кандидатура.

Нагласата ни е да имаме наш кандидат, ние сме една сериозна политическа партия. Възможно е да подкрепим някой, но няма да подкрепим сегашния кмет, който е в Пловдив, Славчо Атанасов също няма да подкрепим.  Преговорите кого да подкрепим са в напреднала фаза, каза още доц. Димитър Шишков.

Депутатът отчете работата си през първата година в Народното събрание. Той обяви, че е внесъл 15 законопроекта и е отправил три питания към министри от парламентарната трибуна. Доц. Шишков не подмина и това, което не е успял да постигне.

По моя инициатива имаше идея за създаването на комисия, която да разследва болниците с най-големи задължения в Република България. Това не се случи, подчерта народният представител.

Той отчете като несвършена работа също идеята държавата да поеме Спортното училище. Депутатът дори внесъл законопроект за изменение на Закона за младежта и спорта, с който да се регламентира статута на училището като държавно и така да се реши проблемът със спортната база. Срещу тази идея обаче се обявили финансовият и спортният министър и това спряло закондателната инициатива.

Подобни статии

Top