Рецепта за дълголетие на 103-годишната Василка: По чаша вино и кафе всеки ден

Рецепта за дълголетие на столетницата баба Василка от Садово

Столетницата Василка Сапунджиева от село Чешнигирово, община Садово, навърши 103 години днес. По този повод ГЕРБ Садово я зарадваха с нестандартен подарък.

Възрастната жена получи три кубика нарязани дърва. Те бяха стоварени и пренесени на сухо място, за да може през зимата баба Василка да бъде на топло. На празника по традиция тя събира близки и познати на трапеза.

За поредна година на тържеството по повод годишнината дойдоха и общинските съветници от ГЕРБ Садово, общинският ръководител на ГЕРБ Димитър Лулчев, председателят на Общинския Съвет Георги Буков, кметът на с. Чешнигирово Христо Атанасов.

Макар и на пределните сто и три години баба Василка все още е със свеж ум и неизменно чувство за хумор. Споделя, че дължи дълголетието си на това, че никога с нищо не е прекалявала. И сега продължава редовно да пие по чаша вино и кафе. Винаги е напътствала близките си, че с добра дума и усмивка „всичко става“.

В края на празненството всички гости се снимаха с баба Василка и си пожелаха и догодина възрастната жена отново да ги събере.

 

Подобни статии

Top