Рецидивист с 11 присъди ще лежи 15 години в затвора

50-годишният рецидивист Христо Попантонов от пловдивското село Браниполе  ще лежи 15 години зад решетките при първоначален строг режим. Присъдата му бе постановена днес от Пловдивския окръжен съд за това, че се опитал да убие преди година племенника си Атанас Ставрев заради имотни спорове.

Попантонов има 11 присъди. След последното си излизане от затвора заживял срещу племенника си Атанас. Между Чичото и бащата на Ставрев имало стара стара вражда, но Попантонов твърдял пред племенника си, че вече се е сдобрил с него.

На 21.05.2015 г. в Браниполе имало събор. Докато чичо и племенник пиели, старата разпра за земи отново избухнала. Затова на място била извикана полиция. След като били разпитани в районното, Попантонов и Атанас се върнали в селото. Отишли в дома на жертвата и седнали в двора, но чичото пак започнал да се заяжда. Той сипел закани срещу племенника си заради невърнат стар дълг, заплашвал го, псувал го и го обиждал.

В крайна сметка Ставрев се опитал да изгони чичо си, но той извадил сгъваем нож и се опитал да го намушка няколко пъти. Племенникът успял да се предпази, но вторият път Попантонов успял да го прободе. Въпреки това Атанас успял да хване ръката на Попантонов с ножа, но след това я изпуснал и чичото успял да нанесе още един удар с ножа в шията. След това по-младият мъж избил хладното оръжие от ръката на роднината си, хванал го за косата и заедно с жена си Станислава, го повалили на земята до пристигане на полицията.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

 

Подобни статии

Top