Решават за мярката на биячите от Раднево

Пловдивският апелативен съд ще разгледа днес жалбата на Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов срещу наложената им от Старозагорския окръжен съд мярка за неотклонение “задържане под стража”. Четиримата са обвинени за това, че на 2 май тази година в гр. Раднево, в съучастие, са извършили опит за  убийство по хулигански подбуди на Георги Николов, Живко Жеков, Цветелин Кюстендилски. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На 2 май 2016 г. в град Раднево  възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обвиняемия Стефан и пострадалия, 28-годишния Георги Николов. При него на Николов е нанесен побой от ад по-младия шофьор. Обвиняемият се оплакал на баща си Калчо и заедно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят.

Четиримата с два автомобил започнали да търсят Георги и неговите приятели, а след като ги открили, ги преследвали до центъра на Раднево в близост до фитнес-зала. Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила въоръжени с бухалки, пръти и ножове и пред очите на около 25-30 свидетели се нахвърлили върху пострадалите Георги Николов, Живко Жеков и Цветелин Кюстендилски. На Георги е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Живко Желев е бил прободен от Стефан с нож в гърба, като само счупено ребро е предотвратило гибелта му. Цветелин Кюстендилски е с наранявания по главата след удар с бухалка и ритник в лицето.

Двама от участниците в кървавата вакханалия са осъждани и преди това, като Калчо Иванов е нанасял ударите в условията на изпитателен срок, а Ангелинов е реабилитиран.

Подобни статии

Един коментар

  1. Български офицер написа:

    ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ ! На Бесилките ………….!!!

Top