Решават ще има ли четвърти зам.-кмет в Община Асеновград

sesia asgr (5)

Общинският съвет в Асеновград трябва да реши днес на осмото си редовно заседание дали общината има нужда от четвърти заместник-кмет. В мотивите си градоначалникът д-р Емил Караиванов обяснява, че с увеличената численост на заместниците му се цели по-добра функционалност на общинската администрация и засилване на контрола. Задачата на четвъртия заместник ще бъде управление на общинските активи, организация на транспорта и контрол на службата „Паркинги и гаражи”.

По предложение на кмета числеността на общинската администрация ще бъде увеличена от 160 на 162,5 щата (45 човека са специализирана администрация и 117-обща). Кметовете на кметства са увеличени с трима и вече са 16 заради новите села, на които бяха избрани кметове, а до произвеждането на избори в село Бачково кметските наместници остават пет.

Съветниците ще гласуват също промени в числеността и структурата на общинските предприятия „Туризъм“ и “Третиране и депониране на битови и строителни отпадъци-Асеновград” към Община Асеновград.

На сесията днес ще бъдат гласувани общо 46 точки, сред които отново влиза водния проект на общината. Ще се гласува и споразумение за сътрудничество с два спортни клуба и ОУ „Никола Вапцаров“ по проект за Социална интеграция на ромите в града.

На вниманието на старейшините са предложени и два отчета на зам.-кмета по хуманитарните дейности Мария Вълканова – социални помощи, отпуснати за погребения самотници и бездомници и за двойки с репродуктивни проблеми – т.нар. програма Инвитро.

Ще се гласуват 1000 лева помощ за семейството на първото бебе за 2016-та година, ще бъде определена помощта за погребения на социално слаби граждани и дотациите за карти на учениците, които пътуват от Конуш и Избеглии до училищата в Асеновград. Ще бъдат отпуснати също социални помощи за 13 нуждаещи се от общината.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top