„Риск печели, риск губи“ около подлеза на гарата (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пред необичайна дилема се изправиха пловдивчани, решили да преминат през подлеза на Централна гара в неделния следобед, видя репортер на DCNEWS. „Да премина или да се върна?“ – този въпрос си задаваха хората, след като устремени към подлеза, изведнъж попаднаха на опасно препятствие – заледени стълби.

Районът е доста оживен и непочистеният лед създава предпоставки за сериозни травми. Малцината ентусиасти, които се осмелиха да се впуснат в леденото предизвикателство в неделя следобед, споделиха, че са разочаровани от безхаберието и се надяват до понеделник стълбите да бъдат почистени.

Имаше и такива, които въпреки желанието си да „тестват“ необичайната ледена атракция, след кратък размисъл, решиха да не рискуват и се отказаха:

„Нужно е алпийско оборудване, за да стигна до подлеза, без да се пребия“ – пошегува се млад мъж, докато внимателно преминаваше по стълбите като истинска прима балерина.

„Ледената пързалка определено е по-сигурна от тези стълби“, заяви жена, която така и не посмя да премине и реши да заобиколи, но да не й се налага после да посещава Спешното. „Крайно време е хората, които стопанисват подлезите, да поемат отговорност и да се грижат за безопасността“, категорична бе тя.

 

Подобни статии

Top