Рисунки на Кольо К. събират артистичната бохема в „Червената точка“

Над 100 лични рисунки на Кольо Карамфилов, нахвърлени на салфетка, амбалажна хартия или набързо откъснат лист, ще бъдат събрани и изложени следващата седмица в новата зала на Червената точка, която се намира до  пресечката на „Кирил и Методий“ с „Раковска“.

Рисунките са импулсивни подаръци към лични приятели на художника, рисувани по време на срещи, работни разговори и приятелски вечери. Петнайсет от близките му приятели са решили да съберат спомените си на едно място и да покажат мимолетните идеи на вечния Кольо. Изложбата ще бъде една от най-интимните за художника, но и една от най-ведрите, тъй като рисунките разкриват бохемския дух на Кольо Карамфилов и несъмнено ще привлекат артистичния елит на София.

„Кольо Карамфилов: Обично“ ще е една различна изложба и тя ще се състои благодарение на Стефан Божков, Елин Рахнев и Николай Неделчев, инициатори на събитието.  Приживе Кольо е заобиколен от много приятели и обичан от много хора, а най-важното – бил е щедър приятел. Тази щедрост, раздавана в рисунки, графични идеи и набързо нахвърлени скици, решават да извадят от чекмеджетата  двамата му колеги – графикът Стефан Божков и поетът и драматург Елин Рахнев. Идеята е на рекламиста и меценат Николай Неделчев а за осъществяването й помага и Радост Коцева от пловдивската галерията „Upark”.

Останалите приятели на Кольо, готови да споделят подаръците си с публиката на София, са:  Валери Чакалов, Гроздан Илков, Доротея Михова, Елена Йончева, Емил Масларски, Красимир Добрев, Пламен Тодоров, Росица Иванова, Росица Обрешкова, Румен Леонидов, Слави Ангелов, Станимир Видев, Тита Димова и още.

На изложбата ще бъде представен и каталог с творби от Кольо Карамфилов, показани през 2014 година в Софийска градска галерия. Негови рядко излагани скулптури от бронз ще допълнят усещането за величината на таланта му.

Изложбата е ексклузивна и ще остане в галерия Червената точка само десет дни – от 13-ти до 23-ти април включително.

Откриването й ще бъде на 13 април от 19.00 часа.

 

Подобни статии

Top