Робин Уилямс намерен мъртъв, подозират самоубийство (ВИДЕО) - DC news

Робин Уилямс намерен мъртъв, подозират самоубийство (ВИДЕО)

Робин Уилямс открит мъртъв, подозират самоубийство

На 63-годишна възраст почина американският актьор Робин Уилямс. Той е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния. Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване.

 

Уилямс, който спечели „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма „Добрият Уил Хънтинг“ и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на кино, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците. Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.

 

Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да „донастрои и фокусира“ своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване – 18 месеца работа без почивка.

 

Легендарният актьор е страдал в последно време от тежка депресия. През 2006 г. Уилямс потърсил помощ поради проблеми с алкохола след 20-годишен период на трезвеност.

 

Актьорът е бил видян за последно жив в дома си около 22 ч. местно време в неделя.

 

Родом от Чикаго, Уилямс има три деца. Освен „Оскар“ той е печелил всички останали най-престижни кинонагради, като има в кариерата си две „Еми“, четири „Златен глобус“, пет „Грами“ и две награди на Гилдията на филмовите актьори.

 

Президентът на САЩ Барак Обама поднесе своите съболезнования на семейството на Робин Уилямс, предаде Асошиейтед прес.

 

Уилямс бе „единствен по рода си“ актьор, който споделяше своя талант „свободно и щедро с онези, които се нуждаеха най-много от него“, пише Обама в своето изявление. Той „дойде в нашия живот като извънземно, но накрая докосна всеки елемент от човешкия дух“, допълва президентът на САЩ, визирайки превъплъщението на комика в извънземното Морк в ситкома от края на 70-те години на 20-и век „Морк и Майнди“.

 

Редица знаменитости от света на седмото изкуство изразиха своя шок и скръб от кончината на Уилямс. „Тази сутрин загубих моя съпруг и най-добър приятел, докато светът загуби един от най-любимите си артисти и красиви човешки създания. Аз съм напълно съсипана“, написа в изявление съпругата на Уилямс, графичната дизайнерка Сюзан Шнайдер, посочва БТА.

Вижте десетте най-добри роли на Робин Уилямс:

 

 

 

Подобни статии

Top