Робот за доене на крави показват на „Агра 2015“

Робот за доене на крави показват на панаира в Пловдив

Робот за доене на крави е една от световните новости, които ще видят посетителите на Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“. Най-големият на Балканите форум на агробизнеса ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив с участието на водещи фирми от над 20 държави. Много от експонатите си оспорват наградите в Конкурса за иновации.

Сред най-силните претенденти е роботът за доене на крави, презентиран от фирма „Алфа-микс“, Стара Загора. Специалисти го определят като най-високопроизводителния, защото може да издоява до 130 крави три пъти в денонощието.

Автоматичната система има софтуер, осигуряващ комфортно, здравословно и безстресово отглеждане на животни, обясниха от „Алфа-микс“.
Нови за българския пазар трактори за обработване на лозя, пасища, оранжерии, овощни и зеленчукови градини на италианския завод Antoniо Carraro, който има 105-годишен опит, ще покаже СД „Драганови“.

Дружеството е дългогодишен участник в „Агра“ и отново я предпочете с обяснението: „Тук фирмите се представят в отлични условия и са равнопоставени с оглед достъпа на евентуални клиенти, за разлика от други изложения. Разчитаме и на по-висока посещаемост, тъй като „Агра“ за първи път ще бъде по едно и също време с “Винария“.

Предимство на агрофорума в Пловдив е и фактът, че редовни посетители са фермери от различни сектори на селското стопанство, за които са предназначени предлаганите от нас машини, посочват изложители. Тази година посетителите ще имат възможност да се запознаят и с иновациите от сферата на лозарството и винарството, демонстрирани на „Винария“.

Новост от световен мащаб е апаратът за дозиране на стабилизиращи енологични продукти преди бутилирането на виното ЕVO 2000 на италианската компания Parsec. Той е част от експозицията на „Адиг“, представител на водещи западноевропейски фирми у нас.

На нейния щанд ще бъде показана непозната за българския пазар система за контрол на разтворените газове във виното, както и европейска иновация, която гарантира с 20% по-висок рандеман на шира, разработена от френската фирма Pera.
Нови продукти ще бъдат презентирани и на още пет изложения от 4 до 8 март 2015 г. в Международен панаир Пловдив: Специализираната изложба „БиоАгра“, Международната изложба за пчеларство „Апи България“, Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“ и изложбата „Вкусовете на Италия“. Очакват се над 50 000 посетители от страната и чужбина.

Подобни статии

Top