Родителите масово не обезопасяват децата по време на път

police

Масово родителите не обезопасяват децата си в автомобилите, сочат проверките на Пътна полиция по повод Седмицата за превенция на детската пътна безопасност. Това е и основната причина броят на ранените при катастрофи деца да се увеличава през тази година.

Черната статистика сочи, че от началото на годината до момента, на пътя в Пловдив и областта са загинали 5 деца, а са ранени 112. При голяма част от инцидентите малчуганите са били без колани или не са поставяни в обезопасителни седалки.

Причините за настъпване на катастрофите основно са превишената и несъобразена скорост, неправилни маневри, неправилно изпреварване.

Пловдив е градът с най-тежка пътна обстановка. Правилното място за децата под 12 години е специално столче на задната седалка. То не трябва да е зад шофьора, а диагонално на него. Столчето трябва да закрепено към задната седалка на автомобила

12 септември е обявен за Ден на превенцията на детската пътна безопасност. На тази дата служители на сектор “Пътна полиция” ще извършват проверки в Пловдив, на бул. “Васил Априлов”.

На участниците в движението ще бъдат връчени брошури със съвети за безопасно поведение на пътя от доброволци на Български червен кръст.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top