Родителите на Асенчо обжалват присъдата на убиеца му - DC news

Родителите на Асенчо обжалват присъдата на убиеца му

Родителите на убития Асенчо обжалват пред Апелативен съд в Пловдив

Родителите на зверски убития в „Столипиново” 3-годишен Асен Инджев – Кольо и Мария обжалват днес пред Апелативния съд в Пловдив доживотната присъда без право на замяна на убиеца Ирхан Камбур. Те настояват делото да се върне за ново разглеждане в Окръжния съд.

В жалбата си родителите твърдят, че по време на процеса не им била дадена възможност да се конституират като частни обвинители и граждански ищци. Делото приключи на 19 май т.г. с най-тежката осъдителна присъда в българското законодателство в момента.

Малкият Асенчо беше убит зверски от Ирхан Камбур миналия април. Малкият, който живеел при сестра си Диана, бил пребиван системно от приятеля й.

На 9 април м.г. Камбур първо счупил с побой крачето на детето, а след това го завел в болницата, за да го гипсират. Няколко дни по-късно то било пребито до смърт. Побоищата продължили, завършвайки със смъртта на детето.

След като Асенчо починал, Ирхан прибрал трупчето в гардероба за няколко дни. Когато тялото започнало да мирише, заедно със сина си Реджеб опаковал мъртвото дете в два черни найлонови чувала, които пъхнал в чувал от захар, заедно с други боклуци. След това отишъл край Марица и заровил чувалите със смет, а няколко дни по-късно се върнал и изровил телцето. После сложил голям бетонен блок в чувала и го изхвърлил в реката. Впоследствие внушил на майката на Асенчо Мария, че тя го е изгубила, докато рови из кофите с боклук в Столипиново.

Подобни статии

Top