Родители изоставиха онкоболното си дете в Детската онкохематология? - DC news

Родители изоставиха онкоболното си дете в Детската онкохематология?

Лекари от детската онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги“ и служители на клиниката, които се лекуват там публикуваха следния призив във Фейсбук:

„Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на Мустафа с дрешки. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим”, казва в статуса си във Фейсбук Гергана Божилова, която е служител в клиниката.

Пред NOVА тази сутрин д-р Ангелина Стоянова от отделението обясни, че 9-годишният Мустафа е сам в болницата повече от месец. „Приемам, че родителите имат сериозен проблем. За съжаление на нас той не ни е известен”, обясни д-р Стоянова. „Вероятно имат някакви причини, възпрепятствани са. Майката знам, че има няколко други деца. Бабите вероятно работят и не могат да дойдат. Но това не значи, че лечението е компрометирано. Просто другите деца са с родителите си и той е малко по-тъжен. Но нито персонала, нито другите майки в отделението не са го оставили без грижи, без наблюдение. Всичко върви нормално”, допълни лекарката.

„Публикувахме този призив, тъй като имаме проблем с дрешките на Мустафа, тъй като не достигаха“, каза още д-р Стоянова. По думите й след призива във Фейсбук много хора са откликнали, а отделението вече е затрупано с дрешки и играчки. Затова тя призова да не изпращат повече. Лекарката съобщи, че студентите, които практикуват в клиниката, са събрали пари и са ги дали на малкия Мустафа, за да може да си купува лакомства.

Снимка: Фейсбук

 

 

 

Подобни статии

Top