Родители искат оставката на Тотев (СНИМКИ И ВИДЕО)

Протестиращи родители от пловдивското основно училище „Душо Хаджидеков“ поискаха оставката на кмета Иван Тотев днес. Те отново се събраха на протест, този път пред Областна управа, с искане губернаторът Здравко Димитров да върне решението на Общинския съвет за сливане на школото с ОУ „Георги Бенковски“.

Около 20-на родители дойдоха пред сградата на Областна администрация в 9.30 часа днес, въоръжени с плакати с лозунги да не се сливат двете учебни заведения.

Родителите изразиха пред журналисти недоволството си от решението на Общинския съвет, взето без обществено обсъждане и настояха то да бъде преразгледано.

Малко по-късно те бяха приети от двамата зам.-областни управители Иван Антонов и Георги Пилев, както и от главния секретар на Областна администрация Борислав Димов. „Областният управител Здравко Димитров е запознат с проблема и няколко пъти е обсъждал ситуацията с премиера Бойко Борисов“, посочи пред протестиращите зам.-областният управител Иван Антонов.

 

Той обеща на недоволните родители, след като решението на Общинския съвет бъде депозирано в областната управа, внимателно да бъде разгледано от юристите на губернатора и да се вземе адекватно решение. След това Антонов помоли журналистите да напуснат срещата и тя продължи при закрити врати.

Ето какво още казаха след срещата родители и Антонов.

На срещата присъства и Даниела Балникова, родител на две деца от ОУ „Душо Хаджидеков“ и собственик на частна занималня.

Тя обяви, че родителите настояват за оставката на кмета Иван Тотев заради неадекватното му поведение и съобщи, че в подписката, инициирана от протестиращите, вече са събрани над 500 подписа.

Днес подписката бе внесена и в областна управа.

 

Подобни статии

Top