Родните фенове готвят погроми днес, медиите в Италия притеснени

ФЕН

Българските фенове готвят невероятни протести днес по време на мача с Италия, които да донесат огромни глоби и наказания на БФС. Ултрасите са подготвили хореография с обиди към футболната ни централа, към ФИФА и към УЕФА, ще скандират нецензурни и расистки лозунги, с които да вбесят шефовете на световната централа.

В инициативата ще участват и фенове на пловдивските Ботев и Локомотив, както и ултраси на Левски, ЦСКА и Берое, които са възмутени от това, че БФС толерира Лудогорец за сметка на останалите отбори.

Италианските медии пък алармираха за нова опасност от инциденти около европейската квалификация днес, въпреки че за реда ще се грижат 1500 полицаи и техни колеги от Ботуша.

„Гадзета дело спорт“ алармира, че за трети път след 2008-ма и 2012-а година срещата в София е в графата „повишен риск“. От медията припомнят за инцидентите преди 7 години, когато имаше батални сцени из града между агитките на Левски и ЦСКА с италиански десни екстремисти от Пулия и Венето.

Грозните сцени продължиха и на стадиона, където химнът на гостите бе освиркан, а в същото време тяхната агитка пееше с фашистки поздрав, запалено бе и българско знаме.

Снимка:  zapalqnkovci.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top