Родни звезди грейват от календар в помощ на онкоболни жени

Родни звезди ще грейнат върху страниците на благотворителен календар в подкрепа на жени, преминали през химиотерапия.  Луксозното издание обединява Николета Лозанова, Алфредо Торес,  Джена и Ивайло Захариев в каузата „Надеждата е красива“.

Знаменитостите са от различни сфери на изкуството – мода, музика, танц, кино, Сред тях са също и участниците в мюзикъла „Sexy Hair“. Идеята се роди тази пролет по инициатива на стилиста от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли, който подари 50 перуки на борещи се с коварния проблем дами, обявиха създателите на кампанията – голяма козметична компания.

Луксозният календар ще се разпространява безплатно в над 5 хиляди фризьорски салона в цялата страна.

Звездните посланици на благотворителността участват в изданието за 2016 година заедно със своите фризьори, които са част от елита на стилистите у нас.  Календарът ще бъде представен на официално събитие в средата на декември. Целта е създаването на Национален регистър за осигуряване на фризьорско обслужване за жени с онкологични заболявания. Салоните ще бъдат обединени в мрежа, където всяка жена, подложена на химиотерапия, да може дискретно и удобно да потърси помощ. Инициативата е предназначена както за дамите, преминали през най-тежкото изпитание в живота си, така и за професионалистите, които да станат част от надеждата и съпричастността, обясниха инициаторите на кампанията.

Помагаме на дамите да се почувстват добре, като се доверят на професионалисти, увериха организаторите. Жените ще имат на разположение перуки, сред които да изберат най-подходящата за себе си и да се изправят със самочувствие пред ежедневните предизвикателства.

Едновременно с това, два пъти годишно, в рамките на всяко издание на престижните форуми за фризьорство в София и Пловдив ще се организират семинари и обучения на професионалисти, изявили желание да станат част от движението „Надеждата е красива“. В тях заедно с психолози ще се преподават специфичните техники и подходи при обслужване на онкоболни жени. В детайлното обучение фризьорите ще се профилират, придобивайки умения за общуване с такъв тип клиенти.

„Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели“, посредством клоновата си мрежа, дава шанс на всички нуждаещи се от подкрепа да открият професионалистите, които да върнат самочувствието им. Подобна инициатива, дошла от мъж, означава страшно много за една жена, която в такъв момент преодолява този проблем”, сподели председателят на Асоциацията Евгения Адърска.  На сайта на пациентската организация дамите ще открият салоните, в които ги очаква консултация при избора на перука, най-близка до естествения цвят и вид на косите, от които химиотерапията ги е лишила, както и създадено специално за тях дискретно пространство.

„Надеждата е красива“ е програма за жени, преминали през изпитанието на химиотерапията. Те преживяват най-големия шок в първите месеци на раковото заболяване. Страничните ефекти от лечението на рак със средствата на химиотерапията са безпощадни. Статистическите данни сочат, че броят на онкоболните в България се увеличава. Всяка година от рак се разболяват 30 хиляди души, 2 хиляди от тях не успяват да се преборят с коварната болест.

Фризьорът от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли споделя: „Сред клиентките ми има все повече онкоболни. Искам тези жени да се чувстват част от всички останали, да имат надежда, защото „Надеждата е красива“.

Подобни статии

Top