Розалин заменя Здравко, Тотев в битката за Пловдив

Зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов обяви официалната кандидатура на  Иван Тотев за кмет на Пловдив. Номинацията е одобрена от изпълнителната комисия на партията. Цветанов заяви, че всички районни структури са гласували единодушно за Тотев, нямало е „против“ или „въздържал се“.

Цветанов оповести и името на новия председател на ГЕРБ-област. Розалин Петков заменя подалия оставка Здравко Димитров. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че оставката на Здравко Димитров като областен председател на партията е лично решение. „ГЕРБ получава обществена подкрепа в последните 10 години и всеки един, който прави опит да руши, само си хаби енергията”, допълни Цветанов.

„Това е лично решение на Здравко Димитров, но аз винаги съм казвал, че колкото повече трупаш опит в политиката, толкова по-малко трябва да говориш, когато трябва да даваш определени персонални оценки. Ще се въздържа от други коментари, но ще кажа единствено, че съм благодарен на хората, които продължават да работят за ГЕРБ“, допълни Цветанов.

Той заяви, че предстоят избори, при които партията трябва да победи с добър резултат. Цветанов бе категоричен, че няма опасения, относно разцепление на структурата в областта. Според него ГЕРБ е достатъчно стабилна и добре организирана формация. Цветанов лаконично отрече обвиненията на Здравко Димитров, че депутатът Методи Андреев кадрува в партията.

„Прави ми впечатление, че задавате много въпроси за Методи Андреев, което за мен означава, че си върши добре работата като народен представител и май вие често го виждате“, каза Цветанов.

Депутатът Силвия Хубенова заменя Ангел Ангелов на поста административен секретар на ГЕРБ в областта. Хубенова е и утвърдената кандидатура на партията за кмет на Асеновград.

Подобни статии

Top