Розалин Петков: Всяко време има своите будители!

Розалин Петков

Областният управител на Пловдив Розалин Петков отправи поздравителен адрес по случай 1 ноември – Денят на народните будители.

Уважаеми преподаватели, просветители, книжовници, творци и хора на духа,

Скъпи съграждани,

 

Имам удоволствието да Ви поздравя най-сърдечно по случай 1 ноември – Денят на народните будители!

Този общобългарски национален празник, посветен на тържеството на духа и знанието винаги е бил специален за всички нас. На него се почита паметта на българските възрожденци, на просветните дейци и революционери, на хората, отдали живота си да изпълняват най-българската мисия – да съхранят духовността.

Днес, благодарим на всички знайни и незнайни народни будители за идеята, която са ни завещали, че най-важната предпоставка за по-доброто ни бъдеще – лично и общонародно е човек да работи усърдно и всеотдайно, да се роди в душата му желание да промени себе си, да промени и битието си, да сътвори утрешната история.  Защото отговорността пред утрешния ден е както лична – на всеки един от нас, така и национална – на цялата българска нация.

Всяко време има своите будители! На днешния празник, на Вас, уважаеми преподаватели, пожелавам от сърце здраве, сили и успехи. Нека с Ваша помощ, днешните млади хора да бъдат възпитавани като достойни и горди наследници на завещаната ни българска духовност и традиции, за да се превърнат в будители на нашето време.

Честит празник!

 

Розалин Петков
Областен управител на област Пловдив

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top