Розалин Петков се среща с делегации от Китай и Казахстан

Благотворителен търг на картини в областната администрация Пловдив

Областният управител Розалин Петков ще се срещне с 5-членна делегация от китайския град Нинбо, водена от зам.-генералния секретар на Община Нинбо Динг Хайбин. Организатор на визитата е Българо-китайската асоциация за бизнес развитие – Пловдив.

Нинбо е град в провинция Джъдзян, Китай. Намира се на крайбрежието на Източнокитайско море и е важно пристанище за страната. Населението му в градската част е 3 089 180 жители (2010 г.), а в по-големият район около града живеят 7 605 700 жители (2010 г.). Намира се  на 150 м надморска височина и е на 220 км южно от Шанхай.

Основната цел на посещението на китайските гости в Пловдив е разширяването на сътрудничеството между Пловдив и Нинбо в сферата на икономиката, образованието и културата.

В програмата на посещението са включени множество бизнес срещи, посещение на предприятия, индустриални зони, висши учебни заведения, както и туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив.

В срещата ще участват представители на община Пловдив, Фондация „Пловдив 2019“ и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие.

Преди посещението на китайските гости, областният управител ще се срещне и с делегация от казахския град Шимкент, административен център на Южноказахстанска област, водена от председателя на парламента /маслихат/ на Южен Казахстански регион. Гостите ще бъдат придружавани от Темиртай Избастин – управляващ посолството на Република Казахстан в София и председателя на пловдивския Общински съвет арх. Илко Николов, който е своеобразен домакин на визитата.

Темите, които ще бъдат обсъждани в рамките на срещата с Областния управител Розалин Петков са свързани с укрепването и развитието на българо-казахските отношения на регионално ниво, сътрудничеството между Пловдив и Шъмкент в областта на икономиката, туризма и културата, както и предимствата на област Пловдив, като притегателна бизнес и културна дестинация.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top