Ройдова проговори: Това е постановка, искат да ми затворят устата! (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Нищо от това, което сте чули не е истина. Това е една постановка и наистина става въпрос за пари – да ми затворят устата, за да не си търся наследството!“ Това заяви пред журналисти в съдебната зала Иванка Ройдова, която бе обвинена в организиране на отвличането и убийството на шестима свои роднини – брат си Стойчо Ройдов, сина му Георги, дъщерята Гергана, нейния съпруг и двете им деца – на 8 и 16 години. Повече вижте ТУК, ТУК и ТУК!

„За мен това е шок, аз искам да разбера за какво тава въпрос, аз не знам какво става въпрос. Никого не съм поръчвала, няма такова нещо. За какво говорите?“, питаше Иванка Ройдова в залата журналистите, които я разпитваха дали е поръчала убийството на брат си и семейството му на Гергьовден.

„Да ми дадат доказателства за такова нещо от прокуратурата!“, добави Ройдова. И категорично отрече да се е срещала с хора от подземния свят, за да им поръчва убийството на роднините си.

„Оставете ме да се запозная с материалите по делото, нека видя за какво става въпрос. Оставете ме да се запозная, за да разбера за какво става въпрос. От това наследство аз и 50 цента не съм получила! Неговата гледачка е намесена, това е истината. Нели Бързакова, мога да кажа и името й“, посочи 66-годишната жена.

На въпрос дали Бързакова е организирала постановката срещу нея, Ройдова отговори: „Точно това  е. Аз ще ви кажа каква е истината, наистина всичко ще ви кажа на вас журналистите. И ще призова адвокатска фирма, с която да заведа дело“.

Тепърва ще се запознаваме с делото, обясни преди заседанието за мярката за неотклонение единият от адвокатите на Ройдова Йордан Давчев. Вижте какво още каза той.

Ройдова е напълно нормална жена, ще настояваме за по-лека мярка, а може и да не й наложат такава. Няма никаква опасност тя да напусне страната, да избяга или да се укрие, още по-малко да извърши и друго престъпление, посочи адвокат Давчев.

По думите му няма как да се изиска Недялка Бързакова да бъде разпитана по делото, тъй като е в САЩ. Според него вероятно ще се намерят достатъчно документация и доказателства поделото, за да се докаже, че Иванка Ройдова не е имала мотив, а човек без мотив, няма за какво да извърши престъпление.

Делото за мярката започна в 12.30 часа, след като адвокати и обвиняема получиха един час, за да се запознаят с материалите по досъдебното производство.

Припомняме, че Ройдова е обвинена в приготовление към отвличане и убийство на 70-годишния си брат Стойчо Ройдов и неговите наследници, включително и две деца – на 8  и 16 години. Целта на отвличането е била брат й да бъде принуден да подпише предварително изготвен договор, с който да й прехвърли правата си върху фондове в САЩ, наследство от техния баща. За да бъде сигурна, че ще придобие всички средства, тя е поръчала убийството на брат си и негови наследници, съобщиха от окръжната прокуратура.

До момента с категоричност не е установено предположението на  Иванка Ройдова, дали нейният брат и синът му са единствените наследници на покойния им баща, или са посочени други лица, включително и обвиняемата. Пред DCNEWS обаче прокурорът по делото Иван Спиров потвърди, че името на Недялка Бързакова фигурира в папките и в документацията за наследството като изпълнител на завещанието на починалия Георги Ройдов.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

Top