Рокаджии направиха дарение за детска клиника в Пловдив

Детски пулсоксиметър и портативен шестканален електрокардиограф дариха рокаджии на пловдивската детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“.

„Апаратурата ни е необходима и ще се използва ежедневно, особено ЕКГ-апарата“, посочи дежурният лекар д-р Любов Чочкова – завеждащ на отделението по ревматология и кардиология.

Средствата за техниката бяха събрани на благотворителен рок-концерт преди Шестото издание на PolineROOOCK fest този май. На него участваха РЕНЕГАТ, Krossfire, John Steel, Downer Kill, Enthronement, IVORY TWILIGHT, End Of Pain и Dark Spirit. Дирекция „Музика“ в Министерство на културата предостави безплатно сцената на Летния театър на Бунарджика.

„Ние ще продължаваме да организираме събития в подкрепа на Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, следващият благотворителен концерт ще бъде на 3 септември“, съобщи организаторът Владислав Ботев.

„Уверена съм, че клиниката има нужда от още техника, за да върши по-добре работата си, но трябва да се радваме и на малките неща“, каза вокалистката на Enthronement Теодора Петрова. „Не трябва да се отказваме да бъдем добри хора, трябва да сме оптимисти, че нещата ще се подобрят“, допълни тя.

Подобни статии

Top