Рокерите в Пловдив: Каски долу против беззаконието (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Рокерите в Пловдив: Каски долу против беззаконието (СНИМКИ И ВИДЕО)

Рокери положиха каските си на стълбите пред Съдебната палата в Пловдив в знак на траур и почит към загиналите на пътя мотористи през последните години. „Това е и своеобразен протест срещу беззаконието в тези сгради. За някои има закони, за други няма!“, заяви пред журналисти Атанас от мотоклуб „Вагабондс“, който бе един от първите, сложил шлема си пред Темида.

Над 200 рокери пристигнаха с моторите и семействата си пред сградата на съда в града под тепетата още около 18:30 ч. Братята на вятъра мълчаливо чакаха пред бариерата на Съдебната палата да бъдат допуснати до пространството пред главния вход, което бе отцепено от полиция и опразнено от преминаващи минувачи.

Едва в 18:45 ч. мотористите бяха допуснати пред стълбите. Мълчаливо те поставиха каските си на стълбите. Моторите им останаха зад бариерата.

„Как се пуска един престъпник по живо по здраво? Какво стана? Хората, които са виновни за тази трагедия, не са изправени пред закона. Под домашен арест – това е смешно! Това няма да го оставим така“, категоричен бе Атанас.

Той отказа да каже за кога е насрочен националният протест на Братята на вятъра от цялата страна, който ще се проведе тези дни в София. „Нека да остане наша малка тайна“, усмихна се мотористът. Според него не само таксиджиите, а цяла България би трябвало да се присъедини към техния протест  и всички, които са на колела, да се включат в него.

Припомняме, че днес протестираха рокерите от 17 града в цяла България. В Пловдив, освен мотористите от седемте местни клуба, сред които VAGABOND`S, Benzin, Anarchy, Black Strikers и др., дойдоха също представители на мото клуб „Торнадо“ – Асеновград, а също рокери от Стара Загора и Казанлък.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Dot написа:

    „За нас е най-лесно да вземе правосъдието в наши ръце.Но това не е начина“…Явно,дойде времето,в което само това е начина,защото на хората които раздават правосъдие явно им е през оная раота…

Comments are closed.

Top