Рокери избират най-красиви ром и ромка в Асеновград

Rodoliubie

Конкурсът „Перли от огън“, организиран от рокерите от Мото клуб „Торнадо“ и насочен към асеновградчани от ромски призход, ще се проведе днес от 18:00 ч.  Кръшни ромски ритми ще огласят вечерта залата на читалище „Родолюбие“ по повод Международния ден на ромите.

Проектът на рокерите от клуб „Торнадо“ „Перли от огън“ бе защитен пред Община Асеновград в края на миналата година и общинските съветници в града гласуваха 2480 лева от бюджета за провеждането му. Близо 14 хиляди струва като цяло организацията на проявите, които се проведоха в няколко села в общината.

Днес ще бъде заключителната част на конкурса, съобщи инициаторът на идеята Димитър Кисов от мотоклуба.

Целта на проекта е да се изгради позитивен образ на ромската общност в Асеновград, като се разкрият най- добрите и атрактивни качества, които ромите притежават. „Перли от огън” е насочен към интеграционният процес на ромската общност в сферата на културата.

Още една инициатива ще има в Асеновградска община по повод Международния ден на ромите. Зам.-кметът Мария Вълканова ще посети децата от ромски произход от село Боянци днес следобед.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

3 Коментара

 1. Емил написа:

  Цъфнахме и вързахме, сега да изберем елитните проститутки на Хасановград!
  Една улица не може да асвалтират, а дават 15 хиляди пари на мангалите!

  • Възмутен написа:

   Нямам думи просто! Срам и позор, и този срам отново е за сметка на Данъкоплатеца! Срам,г-н кмете,срам и позор,г-да Велики общественици!

 2. до възмутен написа:

  Много моля, първо парите не са 15 000 лева и второ дали са ги ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ!

Top