Ролята на интраоперативната радиотерапия ( IORT ) при лечение на рака

pla

На 25 май в СБАЛ – Онкология ЕАД София АУЛА ет. 2 се проведе Симпозиум с работно име „Роботизирана ера в онкологията„.

Проектът беше организиран от престижната турска болница Liv Hospital в партньорство с СБАЛ – Онкология ЕАД София с цел да популяризира новостите в лъчетерапията и използването на високотехнологична апаратура при лечение на туморните заболявания.

Гост – лектори бяха едни от най – известните специалисти в областта на онкохирургията проф. д-р Тайфун Хаджълар и проф. д-р Джем Ибозкурт.

Основен акцент на събитието бе „Ролята на интраоперативната радиотерапия ( IORT ) при лечение на рака„. Целта на радиотерапията е унищожавайки заразените туморни клетки, да се запазят околните здрави тъкани и органи.

Болница Лив Хоспитал разполага  с най-модерната апаратура за лечение на онкологични заболявания, включваща използването на последна генерация линеен ускорител – TrueBeam STx, както и робот „Да Винчи„.

TrueBeam STx може да се използва при лечението на всички туморни заболявания, които изискват лъчелечение. Апаратът е по-висок клас от останалите апарати за радиотерапия, защото може да извършва на една платформа радиотерапия и радиохирургия.

Визуално той осигурява максимална точност в границите на тумора, максимална по сила облъчване, в рамките на зададените стойности и едновременно максимално щадене на околната здрава тъкан. Поради способността си да следи синхронизираните движения, TrueBeam STx допринася съществено подобрение в резултатите при лечението на карциноми на белия дроб, гърдата, простата и гръбначния мозък.

Роботизираната хирургия играе огромна роля при лечение на гинекологичните онкологични заболявания. Роботът „Да Винчи„ намира приложение при операции на рака на маточната шийка, при отстраняване на кисти, миоми,  операции на маточните тръби, извънматочна бременност и др.

Офисното представителство на Liv Hospital в България, което се намира в гр. Пловдив, посреща всички пациенти, които търсят алтернативно модерно решение за лечение извън страната. След обработка и представяне на тяхната медицинска документация в Истанбул, се поставя предварително медицинска диагноза от лекарския състав и предложение за лечение в Истанбул.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top