Ролята на университетите в развитието на Пловдив ще дискутират на конференция в ПУ

Телематика е сред най-желаните специалности ва пловдивския университет

Конференция на тема „Пловдив като национален икономически център и Европейска столица на културата 2019: Ролята на университетите“ организира Катедра „Приложна и институционална социология“ към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Еднодневният форум ще бъде открит днес от 9:00 часа в зала „Компас“ на Ректората на висшeто училище на ул. „Цар Асен“ №24.

Целта на конференцията е да обсъди ролята и значението на висшето образование и университетите за развитието на региона чрез изграждането на иновативна среда и предприемаческа подкрепа в икономиката и творческите индустрии. Тя ще се състои от встъпителна лекция и две панелни дискусии и ще събере учени от пловдивските университети, експерти от бизнес-средите и от местните институции. Гост-лектор е проф. Гюнтер Гетцингер, който ще представи добри практики от икономическите и културните функции на университетите в град Грац, Австрия, и региона.

Конференцията е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност „Социология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top