Ромите, пребили баба Дона, искат на свобода

Ромите, нападнали и пребили зверски 93-годишната баба Дона от хисарското село Ръжево Конаре обжалват днес наложената им от Окръжния съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Срещу 27-годишния Андон Митев и 31-годишният Георги Лазаров са повдигнати обвинения за грабеж при условията на опасен рецидив.

Припомняме, че двамата пастири нападнаха старицата миналата сряда около 20.00 часа. Преди това те я набелязали, тъй като живеела в края на селото и добре я проучили – кога получава пенсията си и кога остава сама.  Краварите изчакали синът на старицата да си тръгне и нахлули в къщата. 27-годишният Андон, който е прекият извършител на побоя над баба Дона Чернева, влязъл в стаята й и започнал да я души. В резултат на побоя, нанесен върху жената, тя е получила сътресение на мозъка, контузии на ларинкса, гръдния кош, таза, както и още множество контузии и кръвонасядания по тялото.

Едва след като жената била пребита, Андон подал сигнал на съучастника си – 31-годишния Георги Лазаров, който влязъл да претършува къщата. Финансовият им „удар“ бил в размер на едва 50 лева.

Двамата грабители са осъждани за взломни кражби, а 27-годишния Андон Митев има присъда и за убийството на 85-годишен дядо. Той е излежал 9-годишна присъда, тъй като е бил непълнолетен.

Двамата обвиняеми настояват за парична гаранция или домашен арест.

 

Подобни статии

Top