Роми в Плодив мамят с ксерокопия фирми за твърдо гориво - DC news

Роми в Плодив мамят с ксерокопия фирми за твърдо гориво

Граждани от ромски произход ксерокопират на цветен ксерокс заповеди на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив за получаване на помощ за отопление, след което го представят и се опитват да вземат твърдо гориво от няколко фирми, съобщи Надя Танева, директор на „Социално подпомагане” – Пловдив.

По думите й няколко фирми-доставчици на твърдо гориво за сигнализирали за проблема. „Призовавам фирмите, които доставят твърдо гориво в натура да бъдат внимателни, защото „Социално подпомагане” – Пловдив не носи отговорност за това.

При нас идват фактурирани накрая сумите, които ние съответно изплащаме към самите фирми. Наш ангажимент е да следим дали има доставено гориво на адреса и дали то се използва по предназначение. Няма как да следим това лице в колко фирми е било и колко заповеди е представило на съответните места”, коментира Надя Танева.

Тя уточни, че фирмите-доставчици колегиално са установили, че има опити за подобни злоупотреби. „Организирахме среща с фирмите-доставчици и там им бе обяснено, че няма как „Социално подпомагане” – Пловдив да следи този процес, като при нас идва фактурата със съответната заповед.

Задължително трябва фирмите да следят много внимателно какви документи им носят гражданите”, категорична е Надя Танева.

Източник: Радио „Фокус“ 

Подобни статии

Top