Роми скочиха на протест срещу боклуците (СНИМКИ) - DC news

Роми скочиха на протест срещу боклуците (СНИМКИ)

Десетки роми от Столипиново  скочиха на протест срещу огромните купчини с боклуци в мултиетническия квартал. Жителите на гетото протестираха днес срещу огромната мръсотия, и това, че ОП „Чистота“ не се грижели качествено за прибиране на боклука. Те настояха казани и незаконни сметища да бъдат почиствани всеки ден от общинското предприятие.

Протестиращите искат също на тези, които изхвърлят боклуците си директно през терасите, да бъдат глобявани и нещо повече – изселвани от района.

Днес на митинг, организиран от общинския съветник Айри Мурад от Реформаторския блок, десетки жители на Столипиново твърдяха, че не замърсяват и винаги ползват контейнерите за смет, за да хвърлят отпадъците си. На въпрос защо минути след това тези боклуци се оказват навън и кой прави незаконните сметища, някои от тях признаха, че именно обитателите на гетото го правят.

Въпреки брожението срещу общинското комунално предприетие хората казаха, че само преди няколко дни оттам са изринали сметищата. Въпреки това отново имаше купчини от боклуци.

Жител на квартала се оплака, че понякога се налага с каруци да изхвърлят сметта. И посочи, че си плаща данъците, но живее в мръсотия

Припомням, че вчера Реформаторският блок се разграничи от протестната акция на Айри Мурад. Според лидера на ДСБ в Пловдив и председател на групата на реформаторите в Общинския съвет Пепа Деведжиева обаче идеята за протеста не била обсъждана с тях.  Повече ТУК!

Подобни статии

Top