Ром подпалил къщата си и седнал да я гледа как гори

33-годишен ром подпалил къщата на жена си, взел си стол и седнал с цигара да я гледа как гори. За да бъде по-голям пожара, натрупал и мебелите на купчина и драснал клечката. Съседи дошли да гасят пожара, но той им забранил. Драмата се разиграва в пловдивско село през януари, тази година, а ромът все още не е подведен под отговорност за палеж. Но пък пловдивски съд е издал ограничителна заповед срещу него да доближава изгорялата къща и дома на тъста и тъщата си, където в момента живее жена му с трите им деца, съобщиха от фондация „Джендър алтернативи“, която работи с жертви на домашно насилие.

След палежа на къщата, бащата-насилник неколкократно вземал насила от жена си трите им деца – две момчета на 7 и 11 години и 3-годишно момиченце. Стигало се дотам, че 11-годишното момче трябвало да защитава майка си от побойника и дори да отнема нож от ръцете му, докато тя бяга с най-малкото дете в ръце.

Мъжът-насилник е упражнявал насилие над жена си над 10 години. Той е лежал в затвора заради причиняване на смърт на пътя, след употреба на алкохол.

Накрая жената била насочена към пловдивската фондация „Джендър алтернативи“, откъдето й помогнали да си извади съдебна заповед за защита. В момента бащата-насилник живее при родителите си в Столипиново.

Подобни статии

Top