Роналдо ругае съдия след загубата от Словения

Меси: Ще се оттегля, когато не мога да поддържам високо ниво

Капитанът на португалския национален отбор Кристиано Роналдо не скри разочарованието си след загубата от Словения с 0:2 в приятелски мач.

По пътя към съблекалнята 39-годишният португалец се разкрещя на резервния съдия, сочейки с два пръста вратата на Словения, намеквайки за две неотсъдени дузпи.

Инцидентът беше излъчен на живо по телевизията и бързо набра популярност в социалните мрежи.

„Знам, че в момента, в който почувствам, че вече не мога да се представям на ниво, че вече не изпитвам удоволствие от играта, че не мога да помагам на своите съотборници, ще се оттегля“.

Това заяви голямата звезда на Аржентина и Интер Маями Лионел Меси в интервю за саудитския Big Time Podcast.

„Знам, че в момента, в който почувствам, че вече не мога да се представям на ниво, че вече не изпитвам удоволствие от играта, че не мога да помагам на своите съотборници, ще се оттегля. Аз съм силно самокритичен. Знам кога съм добър и когато играя лошо. Когато почувствам, че е време да направя тази стъпка, ще я направя, без да мисля за възрастта. Ако се чувствам добре, винаги ще се опитвам да продължа да се състезавам, защото това харесвам и знам как да го правя“, каза Меси.

Световният шампион заяви, че не е мислил какво ще прави, когато се пенсионира и добави, че се наслаждава на настоящето, без да мисли за живота след футбола.

„Когато дойде моментът, със сигурност ще намеря начин да се реализирам и да правя това, което ми харесва, намирайки нова роля за мен“, допълни аржентинецът.

Меси каза, че е постигнал всичко на спортно ниво и е реализирал всичките си мечти и не може да иска повече.

„Беше много трудно за мен да премина в ПСЖ, защото се чувствах добре в Барселона и планът ми бе да остана там. Не бях готов да напусна. Всичко се случи толкова бързо. Трябваше да преустроя живота си от днес за утре. Трябваше да отида в друга лига, друг клуб, друга съблекалня. Това бе промяна, която не съм търсил и затова в началото бе много трудно“, добави той.

„Да станем световни шампиони за нас, семействата ни и цялата страна бе нещо вълшебно. Вероятно щях да напусна националния отбор, ако не бяхме спечели титлата“, завърши суперзвездата.

Източник: БТА, БГНЕС