Росен Карамфилов: Аз съм щастлив човек! (СНИМКИ)

Росен Карамфилов събра тази вечер в централна пловдивска книжарница приятели и почитатели, за да им каже три на пръв поглед лесни  и банални, но всъщност много важни думи: „Аз съм щастлив!“.

През последните месеци синът на покойния творец Кольо Карамфилов се обръща към себе си и успява да осъзнае, че животът е скъп подарък, който не трябва да се пропилява в тъга, а всеки ден да се посреща с усмивка.

Росен предложи на всички присъстващи и един по-различен прочит на романа си „Колене“. Авторът показа светлата  и позитивна част на творбата, като паралелно с това сподели и ключови моменти от връщането си към истинския живот.

Росен определя романа си като мост между реалността на осъзнатия и пораснал човек и мечтите  и сънищата на същия.

Книгата описва реална любовна история – тази на Росен и бившата му приятелка. „Щастието е константа, не може да разчиташ вечно на него, още по-малко пък на вечната любов между мъжа и жената“, категоричен е творецът.

Въпреки, че любовта между двамата вече не е същата и те са разделени, Росен е  спазил обещанието към приятелката си – да й подари най-тъжната любовна история.

Смъртта на близък може да се преодолее, а и Кольо винаги е и ще бъде моето сърце, каза още в началото на премиерата Росен Карамфилов. Той не крие, че романа „Колене“ му е дал много, но му е отнел два пъти повече.

Докато пише, младият творец няма миг спокойствие, дните и нощите си той изпълва с работа върху книгата, с надеждата, че физическата умора може да надвие болката и силните емоции.

Сред присъстващите специален гост бе психоложката, с помощта на която Росен успява да си върне вярата в позитивното и светло бъдеще.

Той разкри още, че вече повече от два месеца работи сериозно върху себе си, извървял е дълъг и труден път, но е доволен от резултатите.

В края на събитието, жена на средна възраст плахо поиска да сподели с Росен и останалите присъстващи, че случайно е минавала покрай книжарницата и решила да влезе. Дамата разказа, че преди близо 40 дни е загубила много близък човек.

Това, което чух тази вечер сякаш ме върна в реалността, отърси ме от тежката скръб и тук и сега осъзнавам, че животът продължава и трябва да се боря. Благодаря ти!“, завърши развълнувано тя.

Авторът подари на присъстващите в клуба едни от най-силните моменти в романа, сред които и сънищата, които го спохождат малко след смъртта на Кольо Карамфилов. Просълзени, но пречистени и някак по-усмихнати, всички гости си тръгнаха с надежда и вяра в по-добрия утрешен ден.

 

Подобни статии

Top