Росица Денчева триумфира с титлата при девойките на турнира от категория J300 на ITF в Пловдив

Тя победи Елизара Янева, двете пък загубиха финала на двойки, на трето място при юношите се класира Анас Маздрашки

Росица Денчева спечели титлата на сингъл при девойките на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. Надпреварата се провежда при много добри условия на кортовете на ТК „Локомотив“.

В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи с 5:7, 6:3, 6:4 Елизара Янева. Така Денчева спечели титлата с пет победи при само един загубен сет. Това е шеста титла за Роси на сингъл от турнири на ITF за девойки.

Трябва да се отбележи и изключително доброто представяне на Елизара Янева на турнира. Преди този мач Янева постигна четири поредни победи без да загуби сет.

Във финала при юношите Ян Кумстат от Чехия победи с 6:4, 4:6, 6:2 Исан Алмасан от Испания.

На трето място при юношите се класира Анас Маздрашки. Българинът записа три победи на турнира без да загуби сет.

Наградите на призьорите връчиха Стефан Цветков – президент на Българска федерация по тенис, Димитър Златанов – президент на ТК „Локомотив“, Николай Бухалов – олимпийски шампион и зам. кмет „Спорт и младежки дейности“ на Община Пловдив, Георги Чочев – вицепрезидент на БФТ и изпълнителен директор на ТК „Локомотив“ (Пловдив), Йордан Божинов – турнирен директор и Ивайло Цветков – главен съдия.

Във финала на двойки при девойките Елизара Янева и Росица Денчева отстъпиха с 3:6, 2:6 от Сара Файмонова Чехия и Джози Демс от Германия.