“Роулинг стоунс” на 50 години! Мик Джагър поиска излизане на Великобритания от ЕС! (ВИДЕО)

Легендарната рок група “Роулинг стоунс” празнува днес своя 50-годишен юбилей. създадена в Дартфорд, Кент, Великобритания през 1962 година.

Групата е смятана за една от най-значимите и популярни формации от този жанр. Пионери със смесването на рокендрол и блус, довело до оформянето на хард рока, те са антипод на по-поп звучащите „Бийтълс”. Много бъдещи рок изпълнители са повлияни от звука, визията и държанието на „Ролинг Стоунс”, наричани често „най-добрата рокендрол група на всички времена.

Последният им концерт бе безплатен и бе първи за легендите в кубинската столица Хавана, а тази година ще излезе и новият им албум с 11 блус парчета, след които кавъри на Howlin’ Wolf и Little Walter.

В същото време фронтменът Мик Джагър заяви, че излизането на Великобритания от Европейския съюз може да се окаже полезно за страната в дългосрочна перспектива, предава ТАСС.

Агенцията цитира интервю на музиканта пред телевизионния канал „Скай нюз“. „Аз мисля, че излизането ни от ЕС в краткосрочна перспективна може да се окаже вредно. Но в дългосрочна, да кажем след 20 години, този ход може да бъде полезен!“, заяви Джагър.

Той нарече предстоящия референдум за съдбата на британското членство в ЕС един „много сложен въпрос“. При това вокалистът на „Ролинг стоунс“ си зададе въпроса дали би пожелал британският премиер Дейвид Камерън да проведе референдума „ако му го бяха поискали днес“.

През месец ноември миналата година британският министър-председател официално изложи пред властите в ЕС четирите искания на страната му за реформирането на европейското съобщество – да бъде признат за мултивалутен съюзът, да бъде повишена конкурентоспособността му, да бъдат разширени пълномощията на националните парламенти и да бъде затегнато миграционното законодателство. Последното британско искане предвиждаше блокирането за срок от 4 години на достъпа до социални помощи на новопристигналите трудови мигранти от ЕС.

Референдумът за по-нататъшното членство на Обединеното кралство в ЕС ще се проведе на 23 юни, припомня агенцията.

Снимка: zrock.bg

Подобни статии

Top