Румен Петков: АБВ със собствени кандидати на изборите

Стремежът на  ПП АБВ е да се яви на предстоящите местни избори със собствени кандидати за кметове и листи за общински съветници, което обаче не изключва активен диалог с други политически формации, особено вляво. Това заяви на пресконференция в Пловдив днес зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

За нас участието в коалиция не е самоцел, но не е и нежелано явление, добави той. Румен Петков не скри безпокойството си от факта, че докато по места между структурите на БСП и АБВ тече активен диалог, ръководството на социалистическата партия било предпрело позиция, която не работи добре за лявото политическо пространство като цяло.

Румен Петков даде ясно да се разбере, че  ръководството, което се обяви за представителство на АБВ в Пловдив на 11 март и поиска оставката на проф. Борислав Борисов, е нелегитимно.

Предприетите от тази група от хора действия не отговарят и не са били съгласувани по никакъв начин с правилата, приети от националното ръководство на АБВ. Няма как подобно градско ръководство да е легитимно, след като то не е санкционирано от националното. Все едно ние днес с вас да се съберем тук и да кажем, че учредяваме НАТО, заяви в отговор на журналистически въпрос Румен Петков. Градската конференция за Пловдив и региона предстои – надявам се, че чрез Владимир Маринов и Валентин Петров ще достигнем до хората, които са били подведени, добави той.

По повод на самообявилото се градско ръководство ген. Валентин Петров – координатор на ПП АБВ за Пловдив град и област, също заяви, че няма как  изпращането без регистрационн карти, просто на едни списъци с имена и ЕГН -та, да осигури членство в ПП АБВ.

Подобни статии

Top