Румен Саздов показва своите „Любовни песни“ в Пловдив

Пловдивската галерия ХебросАрт представя творби на Кюстендилския художник Румен Саздов. Изложбата-живопис и рисунка под надслов „Любовни песни“ ще бъде открита от 17.30 ч. във фоайето на Административния съд и от 18.30 ч. в галерия ХебросАрт.

Колекцията, с която се представя автора, е създадена през последните 10 месеца и ще бъде експонирана в двата салона.

Малко е трудно да се повярва, че днешният ден може да роди заглавието „Любовни песни“ за една живописна изложба. Оказа се възможно, ако авторът се казва Румен Саздов. Всъщност всеки от нас се надява тайничко да чуе за себе си поне една любовна песен. А в тази изложба песните са много. Звънката цветност, лиричната образност и пулсираща ритмика на тези творби идва от древността и пътува във времето, изящна и чиста.

Всяка картина е песен за любовта във всичките й превъплъщения, земна и божествена. Любовта, без която не можем. На която всички възрасти са покорни. Не се опитвайте да й се противопоставяте, защото истинска ли е – ще ви превземе!

Впечатляващата биография на автора показва, че почитателите му нямат брой. Присъединете се към тях, насладете се и се отдайте на Нейно Величество Любовта. Всяка отделна песен е различна, но заедно любовните песни на Румен Саздов са великолепен концерт!

Румен Саздов е роден през 1959 г. в Кюстендил. През 1984 г. завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” със специалност „Живопис”. От 1989 живее и работи в Прага, където отваря галерия „Рапид”, заедно с група български художници, а впоследствие и своя самостоятелна галерия „Модиляни”.

Участвал е в изложби на аукционни къщи във Франция, Хонконг, Ню Йорк и др. Негови творби са в избрани частни колекции на европейски кралски фамилии, известни музиканти и бизнесмени.

 

Подобни статии

Top