Румяна Бъчварова в Пловдив: Границата се контролира на 100 %!

rumiana bachvarova

„Ние правим 100% контрол и регистрираме всички, които сме установили, че преминават българската граница. Регистрираме ги и ги задържаме тогава, когато вътре в територията на страната установим, че има незаконно пребиваващи“. Това заяви в Пловдив министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която бе в града под тепетата, за да изслуша отчета на пловдивската полиция.

Според нея в МВР са разработени различни варианти, включително и при засилен миграционен поток, така че сигурността на българските граждани да бъде гарантирана. Бъчварова уточни, че по-затворена, отколкото е в момента, границата ни не може да бъде. „Подготвени сме, откакто съм станала вътрешен министър, няма ден, в който да не се занимавам със сигурността на страната“, допълни  тя.

Вицепремиерът посочи, че днес е поискана официална информация от турската страна по повод забраната за Ахмед Доган и Делян Пеевски да преминават границата с Турция. „Оттук нататък не мисля, че е в рамките на моите правомощия да коментирам този факт, защото е свързан с лични права на определени граждани”, категорична бе Бъчварова.

Вътрешният министър съобщи, че в момента текат конкурси в полицията. Коментарът бе по повод оплакванията от хората в малките населени места от ескалиращата битова престъпност. По думите й в момента се предприемат мерки и част от служителите на жандармерията също да бъдат насочени към изпълнение на полицейски правомощия. „И на всеки ъгъл да имаме полицаи, пак няма да помогне, защото трябва да имаме по-ефективна наказателна практика, защото част от извършителите са се превърнали в рецидивисти. Освен това е необходимо да имаме добра система за видеонаблюдение, за да се справим с ескалиращата битова престъпност“, каза още Румяна Бъчварова.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top