Русия фаворит за „Евровизия“, България – 13-а (ВИДЕО)

Букмейкърите дават огромно предимство за победа на Сергей Лазарев, а за Поли Генова предричат 13-а позиция на финал на Евровизия.

Сергей Лазарев от Русия е големият фаворит за спечелването на тазгодишното издание на музикалния конкурс „Евровизия“. Според почти всички големи световни букмейкърски къщи неговите шансове са доста по-солидни от изпълнителите, поставени на следващите места – „Джамала“ от Украйна, Амир от Франция и „Франс“ от домакина Швеция. Българската песен – на Поли Генова, се намира на 13-а позиция по вероятност да спечели, което всъщност ѝ дава добри шансове за достигане до финала в събота.

Първият полуфинал на „Евровизия“ в Стокхолм е тази вечер. Тогава ще се състезават 18 от държавите участници в конкурса. Два дни по-късно, в четвъртък, на сцената излизат още 18 от страните, сред които и България – с If Love Was a Crime на Поли Генова.

Финалът е на 14 май (събота). За него се класират по десетте най-добре оценени участници от полуфиналите, домакинът Швеция, както и петте държави основателки на конкурса – Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания.

Поли Генова и шансовете ѝ за крайна победа, оценени като 13-и по ред, означават, че тя вероятно ще намери място в крайния концерт. България с лекота изпреварва почти всички балкански държави (само Сърбия е по-предно класирана – 10-а). Гърция е 34-а, следват Босна и Херцеговина, Албания, Словения, Македония, Черна гора. В самото дъно на букмейкърите пък е Сан Марино – с коефициент за победа 1:1001.

Залозите обаче, така или иначе, рядко са най-точният индикатор за краен победител. В спорта често виждаме изненади и дори сензации (като шампиона на Англия тази година – Лестър), а там букмейкърите са далеч по-компетентни, отколкото в музиката.

Затова – предстои ни да гледаме Поли Генова и да се надяваме на много повече от 13-то място.

Източник: ploshtadslaveikov.com

Подобни статии

Top