Руска журналистка представя книга за сакралната архитектура на тялото

Среща с Татяна Чесанова, автор на книгата „Нейната история – любов или опит за сакралната архитектура на тялото и метафизиологията на Натали Дроен“ ще се проведе на 6-ти юли 2015 г. от 18 ч. в постоянна експозиция „Златю Бояджиев“ към ОИ „Старинен Пловдив“.

Авторката е известен журналист и писател от Санкт-Петербург, която описва в настоящата книга срещите си с Натали Дроен, французойка от руски произход, създала и разработила оздравителна система за жени, която почива на християнските православни традиции и разбирането за тялото, като храм на душата.

Сакрална архитектура на тялото  – това е начин на живот и духовна практика на физическото усъвършенстване на тялото, която му възвръща естествената природна подвижност, красота и здраве. Учи жената във всяка една възраст да бъде истински жива, хармонична и цялостна, благодарение на осъзнатото и мистично разбиране на структурата и взаимовръзките вътре в себе си;

Сакралната архитектура на тялото е работа със съзнанието чрез движение и дишане, но не е просто школа за движенията, а цяла жизнена философия. Нейната същност е в това, че здравето е радостно, творческо, свободно протичане на живота и, че възрастта от думата „израстване“  е възход към духа. Младостта – това не са годините, а състояние на душата. А тялото – това е храм, в който ние живеем и се отнасяме към него както би трябвало да се отнасяме към храм.

Целта на занятията по Сакрална архитектура на тялото е да се възроди природната гъвкавост на ставите и чувствителността на цялото тяло; да се осъзнае тялото като храм, да се открие заложения във всеки един човек духовен и творчески потенциал.

 

Подобни статии

Top