„Сън“: Руските психопати пребиха английските идиоти!

Английските запалянковци бяха победени в тяхната собствена игра от грозните маниаци на Путин, пише вестник „Сън“ в обширен материал за боевете между футболните хулигани на Евро 2016.

„Страните от Европа изпратиха във Франция хиляди от техните най-гнусни, най-тъпи и най-свирепи индивиди за европейското първенство. И после идват руснаците. Тези руски фенове изглеждат изключителни психопати, неонацистки свине. Остават много мачове, но руснаците вече печелят така желаната титла за „Най-отвратителен народ, стъпвал някога на земята“.

Ние, британците, бяхме привикнали тя да ни е в кърпа вързана на футболните първенства. Обаче напоследък ни изпревариха. Истината е, че английските запалянковци бяха победени в тяхната собствена игра: 5:0, без да има нужда от продължения нито от дузпи.

Футболното хулиганство бе един от най-важните ни продукти за износ. Но както и в производството, в което някога бяхме световни лидери, и тук вече се мъкнем на опашката. Не издържахме на темпото. Бяхме изпреварени от онези на континента – особено от източноконтиненталните и най-вече от руснаците“, пише Род Лидъл в най-тиражния вестник на Острова.

Накрая авторът заключава: „Наистина нямаме право да се оплакваме – ние дадохме на света този феномен и все още му се наслаждаваме от време на време. Само че вече не сме чак толкова добри.“

В същото време УЕФА пожали руските ултраси и не наложи ново наказание на отбора им за запалените факли по време на мача със Словакия, загубен с 1:2. Те вече имат условно предупреждение за изхвърляне заради ексцесиите по трибуните в мача с Англия, но от УЕФА прецениха, че това провинение по трибуните на стадиона в Лил не е достатъчно за отстраняване от надпреварата.

Снимка: thesun.co.uk

Подобни статии

Top