Руски самолет с 224 души се разби в Египет, тела на 17 деца с колани на седалките! (СНИМКА)

12203952_1687506781465712_321063194_o

Руски самолет с 224 души на борда се пазби в Египет след технически проблем и невъзможност на пилота да установи контрол върху управлението. Пилотът се е опитал да върне самолета Еърбъс А321 на летището в Синай. Той обаче се разбил на две части, когато докоснал земята близо до летището.

Спасителите съобщиха, че са намерили телата на 17 деца все още привързани към спасителните им колани за седалките. Неизвестен брой ранени пък са откарани веднага в болницата.

Самолетът, който е регистриран под ирландски флаг, но е използван от малка руска авиокомпания, се разби 23 минути след като излетя от курорта Шарм-ел-Шейх в Червено море на път за Санкт Петербург. На борда е имало 200 възрастни, 17 деца и 7-членен екипаж.

Руският президент Владимир Путин веднага разпореди започването на следствие по катастрофата.

Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента Путин.

„Никога не можем да бъдем подготвени за подобни трагични инциденти, при които живота си губят невинни граждани. В този трагичен за приятелския руски народ момент изразявам искрени съболезнования за жертвите на катастрофата и съм уверен, че най-скоро причините за тази тежка трагедия ще бъдат изяснени. Присъединявам се, г-н Президент, към мъката на руския народ и скърбим заедно с Вас“, написа президентът Росен Плевнелиев до президента Владимир Путин.

Съболезнователна телеграма изпрати до президента Путин и министър-председателя на Руската Федерация Дмитрий Медведев българският премиер Бойко Борисов.

„Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания “Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербург“.

Това пише в двете съболезнователни телеграми Борисов. Той изразява надежда, че причините за трагичния инцидент ще бъдат разследвани и напълно изяснени.

„Поднасям към вас и целия руски народ искреното си уважение и подкрепа в този тежък момент“, допълва министър-председателят Бойко Борисов.

 

Снимка: Дейли мейл

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top